6/28/2010

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων

Επειδή αρκετοί φίλοι πανεπιστημιακοί εντόπισαν - και σωστά - ότι υπάρχουν και αρκετοί πανεπιστημιακοί που παίζουν θετικό ρόλο όσον αφορά στην προώθηση μιας βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων και στην ανάγκη ανάπτυξης νέων υποδομών, ομολογώ ότι πάνω στη φούρια μου να τελειώσω το προηγούμενο κομμάτι, αθέλητα προφανώς, τους αδίκησα.

Γιατί υπάρχουν στα πανεπιστήμια και ακαδημαϊκοί που τιμούν τον τίτλο και τη δουλειά τους και βάζουν πραγματικά πλάτες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των στερεών αποβλήτων. Ακόμα και αν δεν βάζουν πάντα τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, έχουν σίγουρα αναγνωρίσιμο και θετικό αποτύπωμα το οποίο τους ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.

Το μεγάλο στοίχημα είναι πως θα καταφέρουμε αυτοί οι πανεπιστημιακοί να πάρουν το λόγο και να ακουστούν. Γι να γλιτώσουμε από τους φανατικούς και τα επιχειρήματα που δεν ανήκουν στη σφαίρα τηας επιστήμης αλλά της πίστης. Και να παραμείνουμε στο δύσκολο δρόμο, της αποτίμησης συγκεκριμένων τεχνολογιών σε συγκεκριμένο πλαίσιο και συνθήκες. Ίσως και να το μπορέσουμε, τώρα που η επελαύνουσα κρίση ξεκαθαρίζει το τοπίο και περιορίζει τις δυνατότητες να πουλάει κάποιος φύκια για μεταξωτές κορδέλλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου