1/09/2009

Τέσσερεις θέσεις για την επεξεργασία των στερεών αποβλήτων

Πρόκειται για το δεύτερο από τα τρία άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ το φθινόπωρο του 2008 και αναφέρονται στη διαχείριση των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων. Πυρήνας του είναι οι τέσσερεις θέσεις που ορίζουν το πλαίσιο της διαχείρισης των βιοαποδομήσιμων. Μπορείτε να το κατεβάσετε από:

http://www.scribd.com/doc/9967520/2

Δείτε τις τέσσερεις θέσεις:

"Στο σημερινό άρθρο μου προτείνω τέσσερις θέσεις που διαμορφώνουν τα θεμέλια μιας πολιτικής για τα βιοαποδομήσιμα, με βάση τις εμπειρίες και τις τάσεις που διαμορφώνονται στην ΕΕ αλλά και τις πρακτικές δυνατότητες που υπάρχουν στον ελληνικό χώρο.

Θέση πρώτη: Η επεξεργασία των στερεών αποβλήτων πριν την ταφή δεν είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική σε όλους τους χώρους ταφής.

Θέση δεύτερη: Οι μονάδες επεξεργασίας – προεπεξεργασίας δεν πρέπει να προετοιμάζονται ως «ξερά» δημόσια έργα αλλά ως πυλώνες των ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης

Θέση τρίτη: Απαιτείται άμεσα η υιοθέτηση «εργαλείων» που θα διευκολύνουν την εκτροπή αποβλήτων από τους ΧΥΤΑ αλλά και η λειτουργία πραγματικών ελεγκτικών μηχανισμών

Θέση τέταρτη: Η αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής για τις υπηρεσίες διαχείρισης στερεών αποβλήτων αποτελεί κομβικό σημείο για τη βιωσιμότητα των συστημάτων διαχείρισης. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου