1/08/2009

Οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων

Πρόκειται για εργασία που δημοσιεύθηκε στα πλαίσια του Συνεδρίου της Εληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών ποβλήτων το 2006. Για τη συγραφή της συνεργάστηκα με τους Αντρέα Κουσκούρη και Άννα Καρκαζή.
Μπορείτε να την κατεβάσετε από το ακόλουθο link:

http://www.scribd.com/doc/9905354/Paper-Sdit-Teliko

Περίληψη
Στόχος της εργασίας αυτής είναι η μεθοδολογική προσέγγιση των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα με εφαρμογή στην Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες της εγχώριας αγοράς. Με δεδομένο ότι η σχετικά πρόσφατη θεσμική ρύθμιση αποτελεί ένα γενικότερο πλαίσιο, εκτιμάται ότι απαιτείται σειρά μέτρων για να είναι δυνατή η υλοποίηση έργων ΔΣΑ με ΣΔΙΤ.
Για να προσδιοριστούν αυτές οι ενέργειες, καταγράφονται οι σημαντικότερες αλλαγές που απαιτούνται για την υλοποίηση έργων ΔΣΑ με ΣΔΙΤ, στην προετοιμασία, την κατασκευή και την υλοποίηση αυτών. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις αλλαγές που επέρχονται στη διαδικασία σχεδιασμού των έργων αλλά και στην ανάλυση των πιθανών κινδύνων.
Επιπλέον, με βάση τις εμπειρίες από ελληνικές προσπάθειες και τις διεθνείς πρακτικές, προτείνονται συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να διευκολύνουν την προετοιμασία των ΣΔΙΤ σε έργα ΔΣΑ και να την κάνουν πιο αποτελεσματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου