4/24/2009

Συνέδριο ΕΕΔΣΑ, 30 και 31 Οκτωβρίου 2009, Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

Τον φετινό Οκτώβριο είναι η 3η συνεχή φορά που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) διεθνές συνέδριο. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΚΕ και πάλι στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2009 και θα έχει τίτλο «Στοχεύοντας σε μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων».

Το εν λόγω συνέδριο, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα προηγούμενα χρόνια, με την συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων και την παρουσία του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Σ. Δήμα, φαίνεται να αρχίζει να αποτελεί θεσμό για τον χώρο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα και να συνενώνει όλους τους επιστήμονες του χώρου από τον ακαδημαϊκό, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κάθε χρόνο οι άνθρωποι του χώρου συνευρίσκονται να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το καυτό θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Την φετινή χρονιά το συνέδριο θα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, καθώς το περιβάλλον γενικότερα αλλά πιο συγκεκριμένα τα έργα για τα απορρίμματα είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας και των εξελίξεων.

Για την υποβολή εργασιών έχει δοθεί παράταση μέχρι και τις 8 Μαΐου του 2009. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή και την παρακολούθηση θα βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://event.eedsa.gr/default.aspx?lang=gr

* Η ΕΕΔΣΑ ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που σήμερα αριθμεί πάνω από 500 μέλη. Τα μέλη της Ε.Ε.Δ.Σ.Α. (Καθηγητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, στελέχη Υπουργείων και ΟΤΑ, μελετητές, κατασκευαστικές εταιρίες, Οικολογικές Οργανώσεις κ.α.) καλύπτουν όλο το πεδίο της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων. Η ΕΕΔΣΑ είναι Εθνικό Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (International Solid Waste Association, ISWA).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου